BECOME AN ENTREPRENEUR

sparespace

TOEGANG TOT EEN FLEXWERKPLEK

WORKSHOPS & NETWERKBORRELS

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

BOUW EEN WAARDEVOL NETWERK OP

‘Become an entrepreneur’ is een start-up traject die ondernemende studenten de volgende stap biedt in hun loopbaan tot ondernemer.

In ons voorprogramma ‘How to become an entrepreneur’ stomen we studenten klaar voor ondernemerschap. In het geval zij hierin actief verder willen groeien, bieden SpareSpace en Diandre hen de mogelijkheid.

 

Er zijn verschillende redenen waardoor MBO studenten in Nederland, na het behalen van hun diploma of het verlaten van hun opleiding, geen goede start kunnen maken. Soms voelen ze zich persoonlijk niet sterk genoeg, zijn ze onvoldoende voorbereid of geïnformeerd of er zijn andere oorzaken.

 

Ook op de hogescholen in Rotterdam wordt het echte ondernemen nog niet voldoende gefaciliteerd, terwijl er veel potentie is onder studenten. Tegenwoordig zijn er wel minoren en zijpaden die ondernemende studenten ondersteunen. Maar om een echte onderneming op te zetten en te laten draaien, is meer nodig.  Wij bieden een programma die deze studenten ook na hun studie kan helpen bij ondernemerschap.

Doelgroep

Gemotiveerde studenten aan het MBO en het HBO.

 

Doelstellingen van het project

  • Mbo en Hbo studenten de mogelijkheid geven om ook deel te nemen aan een start- up traject en een incubator.
  • Mbo en Hbo studenten inspireren en motiveren een eigen onderneming te starten.
  • Het aanleren van ondernemende vaardigheden.
  • Persoonlijke ondersteuning en begeleiding met het opzetten en ontwikkelen van eigen onderneming.
  • Een bijdrage leveren aan de 17 UN Sustainable Development Goals, namelijk goal 1 No poverty, 8 Decent work and economic growth en 10 Reduced inequalities.
  • Positieve impact maken in Rotterdam.
  • Toekomstperspectief van jongeren in Rotterdam vergroten.

 

HOE GAAN WE DIT DOEN

Diandre wil samen met Sparespace inspelen op de behoefte van de doelgroep, namelijk door een start-up traject met een incubator aan te bieden. “Become an entrepreneur” richt zich op de ondernemer en op het ondernemerschap. Dit hoeft niet per direct in te spelen op innovatie, wat bij andere partijen vaak wel het geval is.

Binnen dit traject is het echter belangrijk dat ondernemen gemakkelijker wordt voor deze doelgroep. Het start-up traject bestaat uit drie dagen en het eerste gedeelte zal door Diandre worden verzorgd. Dit zal gedaan worden op een interactieve actieve manier en met startende ondernemers om deze doelgroep te bereiken en te inspireren om te ervaren wat ondernemen is.

Hiervoor heeft Diandre het voor-traject ‘How to become an entrepreneur’ ontwikkeld die al in Rotterdam bij Albeda, een regionaal opleidingscentrum, is uitgevoerd, in januari, maart, mei en december 2019. Sparespace zal zorg dragen voor de incubator: een gebouw waarin startende ondernemingen huisvesting, administratie, technische ondersteuning, netwerken, marketing en management advies wordt aangeboden om hun bedrijf te starten en verder te ontwikkelen. Een plek om met elkaar en met andere ondernemers in contact te staan en waar met experts over specifieke ondernemersvragen wordt gesproken.

'BECOME AN ENTREPRENEUR' IS EEN STARTUP-TRAJECT IN SAMENWERKING MET SPARESPACE:

Diandre | sociale onderneming