OVER ONS

HOE IS DIANDRE BEGONNEN?

Wij zijn begonnen als Taalbuddies voor statushouders aan het Erasmus. We kwamen wekelijks samen en hielden veel groepsgesprekken. Al gauw bleken er meer zaken te zijn waar studenten tegenaan liepen. 


Zo zijn we begonnen studenten te helpen bij meerdere zaken, als het vinden vrijwilligerswerk, kiezen van de juiste studie en het starten van een eigen onderneming. Onze toenmalige missie was om geheel in lijn met de inclusieve en multiculturele samenleving van Nederland, mensen uit verschillende achtergronden te helpen, begeleiden en verbinden met de Nederlandse maatschappij en cultuur.

 

Onze huidige visie

“Het stimuleren en bevorderen van duurzame ontwikkeling door het creëren van inspirerende en innovatieve programma’s. “

 

Onze missie

“Diandre’s programma’s voorzien deelnemers van technieken/ vaardigheden en mechanismen die zij kunnen gebruiken als kompas bij het creëren van hun eigen realiteit.”

WAT IS ONS DOEL?​

  • Mbo en Hbo studenten inspireren en motiveren een eigen onderneming te starten.
  • Het aanleren van ondernemende vaardigheden.
  • Een bijdrage leveren aan enkele van de 17 UN Sustainable Development Goals, namelijk Goal 1: No poverty, Goal: 8 Decent work and economic growth en 10 Reduced inequalities.
  • Een positieve impact maken in Rotterdam.
  • Toekomstperspectief van de studenten vergroten.

HOE GAAN WE TE WERK?

Onze programma’s zijn gemaakt om de student te motiveren meer uit zichzelf te halen op gebied van ondernemerschap.


We maken kennis met de studenten d.m.v. team building spelletjes. Vervolgens helpen we de studenten bij het bedenken en uitwerken van een ondernemersplan, middels presentaties en het Business Canvas model.


Wanneer de ideeën zijn uitgewerkt, presenteren de studedenten hun idee aan elkaar en voor een jury van ondernemers en vertegenwoordigers van het Rabofonds, waarna een winaar wordt gekozen die een prijs wint.

team diandre