Diandre is een sociale onderneming die in 2017 opgericht is als studentenvereniging op de Erasmus Universiteit. Inmiddels Anno 2019 is de organisatie verder ontwikkeld tot Stichting Diandre.

Diandre is opgericht door twee studenten van de Erasmus Universiteit: Sofia Ali en Tania Bhulai. Zij waren tijdens hun studie actief als taalbuddy voor statushouders. Ze kwamen wekelijks samen en hadden gesprekken met deze groep. Al gauw kwamen zij erachter dat de Nederlandse taal niet het enige was waar statushouders tegenaan lopen. 

De oprichters van Diandre kwamen daarom op het idee om statushouders te helpen met bepaalde zaken waar zij tegenaan lopen. Om geheel in lijn met de inclusieve en multiculturele samenleving van Nederland te blijven, wilden zij mensen uit verschillende achtergronden helpen, begeleiden en verbinden met de Nederlandse maatschappij en cultuur.

Door statushouders met studenten van de Erasmus Universiteit te koppelen, wilden ze hen betere ondersteuning aanbieden. Zo kregen ze bijvoorbeeld hulp bij het vinden van vrijwilligerswerk, studeren in Nederland en bij het verder ontwikkelen van hun eigen onderneming. 

Tegenwoordig is het werk van Diandre verbreed door ook andere mensen te helpen met het ontwikkelen van hun potentie. Een van de problemen die Diandre op dit moment aanpakt, is de aanwezige behoefte aan begeleiding en ondersteuning op het gebied van ondernemerschap. Alle jongeren moeten namelijk de mogelijkheid krijgen, ongeacht de wijk waarin ze opgroeien, hun achtergrond of hun tempo van leren.

Zo wordt er onder andere het driedaags start-up traject georganiseerd ‘how to become an entrepreneur’. Mbo niveau 1 en 2 studenten leren tijdens dit traject hoe je een bedrijf in Nederland start.  Diandre doet dit met interactieve workshops, extra aandacht voor de studenten en motiverende sprekers. Met dit project laten we studenten kennis maken met wat ondernemen is. Ondernemen is namelijk een geweldige manier om te leren doorzetten, beslissen, aanpakken en aanpassen. Het is niet praten maar doen!

Sinds augustus 2017 bestaat onze stichting uit meer dan 20 actieve leden met meer dan 10 verschillende culturen.